Rekordmånga bostäder byggdes i Sollentuna 2015

DSCF3644

”När Sollentuna kommun presenterar sitt årliga bostadsantagande visar siffrorna att det byggdes drygt 600 nya bostäder i Sollentuna under 2015. Det är den högsta siffran för bostadsbyggande hittills i kommunen. 

Kommunen gör varje år en befolkningsprognos för de kommande tio åren. Prognosen baseras bland annat på kommunens bedömning och historik av bostadsbyggandet, samt uppgifter från respektive projekt och byggherre, ett så kallat bostadsantagande. De nya siffrorna i det årliga bostadsantagandet visar att Sollentuna under 2015 hade det högsta bostadsbyggandet hittills med drygt 600 nya bostäder, varav 150 studentbostäder. Bostadsbyggandet har ökat generellt de senaste åren och gått från ca 250 lägenheter per år till ca 400. siffran för 2015 är dock preliminär

– Det är mycket tillfredsställande att konstatera att vi nu bygger rekordmånga bostäder, eftersom behovet är väldigt omfattande i Sollentuna. Samtidigt är vi mycket måna om att styra dessa byggnationer på ett sådant sätt att vi tydligt visar att det går att både bevara och utveckla en attraktiv kommun. Jag ser framemot att vi nu går vidare med att uppgradera våra stationssamhällen och kommundelscentra samt vår nya kommundel Väsjön, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

2016 års prognos visar att kommunens pågående planer kan resultera i ca 6500 nya bostäder fram till år 2025, främst i form av flerbostadshus. Av dessa beräknar Sollentunahem att de kommer bygga ca 100 nya bostäder per år. Utbyggnaden kommer i stor grad att ske i Edsberg, Väsjön och Tureberg, men även i Häggvik och Rotebro pågår ett arbete med förtätning.

– Som stadsbyggnadschef är jag väldigt glad åt att vi i Sollentuna kan bidra till det regionala bostadsbyggandet för många olika människor. Vi befinner oss i en expansiv region med ett väldigt bra läge och det är därför viktigt att vi möter den stora efterfrågan som finns, säger Christina Leifman, stadsbyggnadschef i Sollentuna kommun.

Samtliga av de nya bostäderna i prognosen ingår i planer som har ett politiskt uppdrag.  Planerna för de bostäder som ska byggas fram till 2019 är i stort sett redan klara, och nästan hälften av alla planer i prognosen har vunnit laga kraft. Utöver de bostäder som ryms inom prognosen bedöms ytterligare 150 bostäder per år behövas för nyanlända de närmaste åren. ”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: