Sollentunaborna tycker till om höga hus

hogahus

”I medborgardialogen Höga hus får Sollentunas invånare möjlighet att tycka till om höga hus i kommunen. Via webbplatsen högahus.se och på Instagram kan alla Sollentunabor lämna sina bidrag på platser de tycker passar för höga hus.

Sollentuna kommun arrangerar under maj en medborgardialog för att fråga invånarna var de tycker att det passar att bygga höga hus, och vilken service som önskas mer än bostäder.

Förutom att bidra på webbplatsen högahus.se kan alla Sollentunabor tycka till genom att posta bidrag på Instagram.

–   Sollentuna är en växande kommun och vi kommer under de närmaste åren att bygga ett stort antal nya bostäder. Detta är positivt, men också en utmaning. Att bygga bostäder kollektivtrafiknära innebär intressanta utmaningar när det gäller att använda markytan maximalt, då är det rimligt att också studera möjligheten till inslag av högre hus, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Sollentuna kommun vill med medborgadialogen samla in kunskap som politiker och tjänstemän kan arbeta vidare med i kommande stadsbyggnads projekt.

–   Att kunna addera invånarnas kunskap med tjänstemännens professionella kunnande ger ett bra underlag för oss politiker att kunna fatta bra beslut, fortsätter Thomas Ardenfors (M).

Medborgardialogen äger rum mellan 4 – 31 maj på www.högahus.se samt Instagram.

Mer information: www.sollentuna.se/hogahus

 

Sollentuna kommun arrangerar medborgardialoger för att samla in kunskap från invånarna i olika frågor. Under 2014 arrangerades 9 medborgardialoger som handlade om allt från hur seniorer vill bo i framtiden till hur Sollentuna kan göras tryggare och vackrare. ”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: