Val i år

val2014

När jag startade denna blogg så hade jag inga som helst ambitioner på att skriva om politik, religion eller annat som kan stöta sig med folk. Jag tänker dock göra ett litet undantag när det gäller politiken, det är ju valår i år.

I Sollentuna så sitter det 9 partier i kommunfullmäktige. Jag tänker maila 3 frågor till samtliga partiledare som jag sedan presenterar här, utan att lägga några personliga värderingar på de svar jag får. En fråga är: Vad har ditt parti för framtidsplaner för Rotebro?

I Sollentuna så har man fortfarande kvar det rödgröna samarbetet vilket inte existerar på riksnivå. När det gäller Alliansen så består den i Sollentuna endast av tre partier: M-FP-KD, då man har sparkat ut C från det samarbetet. Det finns även ett lokalt parti som har funnits ganska länge: Sollentunapartiet. Sverigedemokraterna är det nionde partiet och också det minsta med 1 mandat av 61.

Här är en länk till resultatet från 2010 års kommunval i Sollentuna, valdistrikt för valdistrikt: http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/K/kommun/01/63/index.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: