Längs med järnvägen

omlast1

Det är säkert många som är nyfikna på vad det har varit för arbete vid järnvägen, norr om gångbron som går över järnvägsrälsen. Lugn bara  lugn, bloggen har tagit reda på det!

I söndags när jag gick hem från koloniområdet så valde jag vägen över nämnda bro och när jag var som högst så såg jag ovanfotograferade lilla farkost eller vad man ska kalla det. Jag såg att det var folk där som jobbade så jag bestämde mig för att gå ner och prata med dem och ta reda på vad som var i görningen.

omlast2

Jag pratade med en mycket trevlig man som berättade att det är en så kallad omlastningsplats som har byggts. Man lastar om gods från tåget till denna lilla gula fraktjuvel eller annat fordon, man kommer helt enkelt inte närmare slutdestinationen med tåg. Han berättade vidare att lastaren är 82 (!) meter lång och väger 640 ton – när den är tom. Tolv hjulpar fram och lika många bak. Hur fort man kan köra med den vet jag inte, glömde att fråga.

Sollentuna är förmodligen en av Sveriges rondelltätaste kommuner och de lär inte komma speciellt långt utan att behöva passera en, undrar hur det går till – kör de bara över rondellen eller går det att svänga så mycket med den så att man kan använda vägbanan? Nå, de har säkert blykoll på hur de ska göra. Skulle vara intressant se hur som helst.

UPPDATERING: Jag fick uppfattningen att det gick att köra den gula lastvagnen men så kanske inte är fallet. Det kanske är så att den dras som ett släp av en kraftfull lastbil. I så fall pratar vi säkert 100 meter fordon! Om det är någon som vet hur det förhåller sig med körbarheten så kommentera gärna inlägget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: